Microsofts nya mobilplattform Windows Phone 7 har fått en riktigt bra start. Med en plattform och ett gränssnitt som är anpassat för dagens krävande mobilanvändare – enkelt, snabbt, produktivt och roligt – och fyllt med allt du behöver för jobb, privatliv och allt däremellan.

Microsoft-Windows-Phone-7-Series-AsusAntalet appar på Windows Phone 7 har exploderat och har redan efter sex månader passerat 15,000 appar vilket är nytt rekord i branschen. Under den stora utvecklarkonferensen MIX11 tillkännagavs en mängd nya möjligheter för utvecklare att skapa fantastiska appar för Windows Phone 7 – med tillgång till nya APIer, multitasking och background processing, nya utvecklingsverktyg och emulatorer samt möjligheten att använda både Silverlight och XNA i samma projekt.

Under andra halvåret kommer en ny stor uppdatering till Windows Phone 7 som bland annat innebär officiell lansering för de nordiska länderna. För att din app skall bli så bra som möjligt och bli klar i tid bjuder Microsoft Sverige in till ett heldags utvecklarevent – helt fokuserat på Windows Phone 7. Med duktiga talare från USA och Sverige, med en blandning av teknik och design och sist med inte minst – god mat och dryck – önskar vi dig som utvecklar för Windows Phone varmt välkommen till denna aktivitet.

Under den här dagen kommer vi att bland annat fördjupa oss i Mango, XNA och Silverlight, bra design av appar och erfarenheter ifrån att utveckla appar.

Anmäl dig här