ALM Live – Team test – tester som ger dig kontroll

Upptäck testernas underbara värld! Som utvecklare har du säkert redan hört talas om TDD (Test Driven Development) och hur man bör skriva testet innan programkoden, men hur är det med att använda last-, prestanda- och webbtester som en naturlig del av din vardag? Hur vet man att man skriver bra programkod? Hur vet man att koden verkligen håller för vad den är tänkt att klara av? Ja, dessa och andra intressanta frågeställningar kring pragmatiskt testanvändande kommer Micael Herkommer från INEXOR att ta upp på detta seminarium.

Tester kan hjälpa oss att få en bättre bild av vad som ska göras genom att de visualiserar vad som är gjort och vad som inte fungerar. Alla kan på ett tydligt sätt få en bild av den aktuella situationen i ett projekt när som helst. Utvecklaren får ett verktyg att benchmarka sig själv emot och känner en större trygghet i framförallt förvaltningssituationer. Jag kan lita på att den incheckade koden fungerar eftersom alla tester är godkända. Investeringen att börja arbeta med test innebär att ändra lite på sin arbetsmetodik, i gengäld får man trygghet tillbaka när det är dags för ändringar och förvaltning. Bl a  webbutvecklare brukar undvika tester då det lätt har upplevts som komplicerat eller har krävts extra (ofta dyra) verktyg. VSTS innehåller även webbtester som lätt kan bli en del av din vardag som webbutvecklare.

Under seminariet kommer Micael Herkommer att visa hur och varför du bör låta tester bli en del av din vardag. Han kommer även att demonstrera hur man kan få ordning på sina tester och hur man bör planera kring ett mer systematiskt införande av testprocessen i den dagliga utvecklingsmiljön.

Micael arbetar sedan 2005 med VSTS/TFS, är Inner Circle medlem, flitigt anlitad föreläsare av Cornerstone, Microsoft, EPiServer m fl, ATE (Ask the Expert) TechEd Barcelona 2007 och arbetar till vardags med webbaserade utvecklingsprojekt i EPiServer både i Sverige och Europa, samt ansvarar för EPiServer Professional Services.

Stockholm: 21 november
Göteborg: 22 november
Malmö: 23 november