Detta är en fråga som jag har fått ett flertal gånger under den senaste tiden. För att grundligt kunna svara på den så har jag gjort ett test. Jag började med en nyinstallerad Windows 7 och därifrån spelade jag in allt som jag gjorde för att få upp en fungerande applikation i Azure. (Jag kommer senare att publicera denna film.) Den var så ren att det inte ens fanns .NET Framework 4 på den.

Följande steg behövs för att få upp en applikation på Azure:

Installera .NET Framework 4 och en version av Visual Studio

 1. Om man vill göra det på ett smidigt sätt (och gratis) så kan man använda sig av Web Platform Installer som finns på http://www.microsoft.com/web. (Här är en direktlänk till själva nedladdningen.)
 2. Kör programmet och klicka på Customize i Tools paketetimage
 3. Klick i kryssrutan för Visual Web Developer 2010 Express och klicka på knappen Install.
  image
 4. Detta kommer att ta omkring 20 minuter och kräver en omstart av maskinen.
 5. Klart

Installera verktygen för Azure

 1. För att göra detta behöver man installera Windows Azure Tools for Microsoft Visual Studio 2010. (När detta skrivs är det version 1.2 som gäller)
  OBSERVERA: Man behöver göra vissa inställningar i IIS:en på maskinen. Det står beskrivet på sidan för installationen av verktygen. (Den länk som angavs ovan.)

Klart. Nu kan du utveckla applikationer för Azure på datorn.

Kommentarer

 • De flesta av oss börjar inte ifrån en ren Windows 7 utan vi har redan en version av Visual Studio installerad. Finns redan Visual Studio 2008 SP1 eller Visual Studio 2010 på datorn så gå direkt till avdelningen Installera verktygen för Azure och börja där.