Jag har under en vecka testat ett system som jag tycker är helt otroligt fiffigt. Det är en tjänst som heter ORB. Finns på följande adress: www.orb.com.

Den tjänsten som består av två delar: ett klientprogram som man laddar ned och installerar på sin dator och en webbsida på nätet. Tjänsten ger dig möjlighet att få tag på din information, som finns lagrad hemma, ifrån alla andra enheter som kan kopplas upp emot Internet. Den ger mig tillgång till alla mina bilder, ljudfiler och videofiler.

Men en av de mest häftigaste av funktionerna är att jag också kan komma åt mitt TV-kort som finns i datorn. Orb kan styra det och strömma ut det över Internet. Den har också möjligheten att spela in information ifrån TV-kortet, både direkt eller tidsinställt.

Detta gör att jag faktiskt kan se på Live-TV direkt i min telefon. Det fungerar till och med över GPRS helt ok. Men jag föredrar ändå WiFi naturligtvis.

Orb1

Vissa har oroat sig för att installera ett program på sin dator som ger en sådan här funktionalitet. Jag förstår den oron och har ännu inte kontrollerat om något konstigt har hänt med datorn eller nätverket sedan jag installerat det. Så är du extra försiktig av dig, kanske du inte skall installera och använda det här systemet?