MIX11 är slut. Det har varit några intensiva dagar i Las Vegas. Bara att vara i Las Vegas har varit intensivt, speciellt för mig som är här för första gången.

MIX beståd av fyra dagar där måndag var en boot-camp-dag med många intressanta ämnen. Ifrån tisdag till torsdag var själva konferensen.

Sessionerna var ofta bra, men inte alltid. Men så är det väl alltid. Det som är bra nuförtiden är att man kan se dem i efterhand, vilket jag själv kommer att göra. Det kan man göra här.

Det absolut bästa på mix var keynoten den andra dagen då vi pratade om nästa version av Windows Phone, med kodnamnet Mango och Silverlight 5. Det var så mycket nytt och spännande saker som avslöjades att man bara satt där och njöt:

  • Det började med en helt fantastisk reklamvideo som en privatperson, Brandon Foy, hade gjort. Ni kan se den här. Microsoft har lovat att sända den här filmen som reklam på tv om den får 200 000 views tills måndag.
  • Joe Belfiore tog sedan över och avslöjade sak efter sak om den nya versionen av Windows Phone: Svenska Marketplace, Bakgrundsprocesser, SQL CE, Live Tiles och mycket mera.
  • En speciellt rolig sak var när han demonstrerade Spotify för Windows Phone. Något som ligger oss svenskar nära om hjärtat.
  • Appropå nära om hjärtat. En av de Nokias chefer kom upp på scen och talade varmt om det samarbete som håller på att formas mellan Microsoft och Nokia.
  • Efter detta tog Scutt Guthrie över och visa nyheter i själva verktygen. Visa nyheter i emulatorn och den nya profilern var väldigt bra.
  • Silverlight 5 beta lanserades med en helt gäng med nya funktioner.
  • Till slut lanserades Kinect SDK, som är något som många har väntat på. Ett helt antal väldigt roliga implementeringar visades.
  • Och till slut fick alla deltagarna en egen Kinect för att börja själv exprimentera med denna fantastiska uppfinning.

Se hela keynoten här. Den är väldigt bra.

Nu är det dags för mig att packa, äta lite frukost och sedan ta mig till flygplatsen för att ta mig hem. Och den stora frågan jag har med mig hem är: Vilket av dessa saker som jag har fått sett på Mix skall jag prova först? För man måste väl välja?