Jag kan inte låta bli och skriva det här. Jag sitter och går igenom mina rss-feeds och bland dem har jag Podradio’s med “Nya kanaler” och där ser jag att det har kommit tre nya kanaler under den senaste tiden. Men alla är ifrån Sveriges Radio.

Visst är det kul och bra att Sveriges Radio går före och som en isbrytare banar vägen för poddradio (hur är det nu igen, skall det vara ett eller två ‘p’?) i Sverige. Men samtidigt dränker de oss med nya kanaler som gör att vi oberoende podcasttillverkare inte syns.

Ett annat problem med att SR pumpar ut så många podcasts är att de sätter en hög ribba på hur materialet skall vara, rent kvalitativt. Och då menar jag både tekniskt och innehållsmässigt. Detta kan göra att flera nyfikna nybörjare inte riktigt vågar.

Men jag uppmanar er som vill börja. GÖR DET! Var inte oroliga för om era första försök kommer att vara lite taffliga. Jag kommer inte att klaga.

PS.
Jag skrev nog ett liknande inlägg för ett år sedan. Men jag hoppas, ja verkligen längtar efter att få fylla min MP3-spelare med mer svenskt prat.