Igår var jag i Göteborg med en av mina kunder. Det var en trevlig tillställning där jag höll ett föredrag om saker att tänka på när man uppgraderar sina gamla system till dagens och morgondagens system och miljöer.

Jag hade åkt tåg upp och tänkte ta flyg hem vid 17–tiden. Vi var lite osäkra på om vi verkligen skulle kunna åka flyg, redan innan vi var på flygplatsen. I taxin fick vi reda på att det verkade som att det verkligen var problem på Landvetter.

Direkt när vi kom till flygplatsen så märkte vi att allt inte stod rätt till. Det var mycket folk överallt. Långa köer, som ibland inte verkade röra sig speciellt fort. Efter ett tag fick vi reda på att planet säkert kommer att bli försenat. Men, ok, tänkte jag. Ett par timmar är inga problem.

17.30 fick vi reda på att hela flygplatsen hade stängts. Inga plan kunde varken landa eller lyfta. De sade att det skulle vara så ända till klockan 21.00. Då började man fundera. Skulle just vårt plan kunna lyfta under kvällen? Skulle verkligen flygplatsen öppna vid 21.00? Vi bestämde oss att inte vänta utan började fundera på hur vi skulle ta oss till Stockholm på något annat sätt. Vi var rädda att det skulle vara fullt på alla tåg, plus att det kostade över 1000 kr för en biljett.

Till slut bestämde vi oss för att hyra en bil och ta oss upp via Jönköping till Stockholm. Som tur var det inga problem att få tag på en hyrbil. Så klockan 19.00 kom vi iväg.

När vi åkte trodde vi att det inte skulle vara några problem att ta sig till Stockholm, bara vi orkade hålla oss vakna och köra lagom försiktigt. Men våra äventyr var inte slut.

Efter några mil hamnade vi i en kö. Där satt vi fast under en längre tid. Det verkade som att en långtradare på något sätt inte klarat av att komma uppför en backe. Det var köer åt båda hållen. Som tur var kunde vi efter en stund ändå komma förbi det hindret. Och vi förundrades över hur lång kön var åt andra hållet när vi åkte förbi den.

Vi hittade inget Mc Donalds i Jönköping, men väl en restaurang på vägen till Gränna. När vi precis skulle hoppa in i bilen igen, så kom en kvinna fram till oss och frågade om vi skulle åka norrut. Hon sade att det stod en annan långtradare rakt över vägen ett par mil norrut. Ok, tänkte vi, men vi valde att köra ändå.

Och hon hade rätt. Efter ett tag kom vi fram till en kö av bilar igen. Kön var i högra körfältet på motorvägen så vi fortsatte i det vänstra. Då fick jag uppleva något som jag aldrig tidigare har sett. Det var hur många långtradare som helst som stod i kön. Jag överdriver nog inte om jag säger att det var minst ett par kilometer med långtradare som stod i kön. Att det var så många långtradare ute på vägarna i fredagskväll!

Efter en stund kunde de få bort långtradaren så pass mycket att en vägbana blev fri att åka på. Så vi kunde fortsätta vår färd emot Stockholm. Nu var klockan omkring nio på kvällen. Nu somnade jag i bilen. (Var inte oroliga. Det var inte jag som körde.)

Men vad jag förstod, så tog det lång tid. För när jag vaknade upp igen var vi i Järna och klockan var över ett på natten. Det hade börjat snöa igen och det låg drivor av snö över vägbanan.

Vid två-tiden på morgonen blev jag avsläppt invid Liljeholmens t-banestation. Hade turen att direkt få en taxi och kom hem vid halv-tretiden.

Idag blir det att ta det lite lungt. Vi hade dock tur. Vi kom fram helskinnade.

Jag har varit i Göteborg över dagen och skulle ta flyget hem vid femtiden. Men tyvärr så har vädret ställt till det. Just nu, vid halvsextiden, har de stängt hela flygplatsen. Det verkar tidigast öppna klockan 21, men vissa säger att den har stängt för hela kvällen. Mysigt värre. Vi får se hur vi nu skall göra. Nu skall vi se om det går att hyra bil.