Nu tycker jag att det är dags att ha lite åsikter om min nya spelmaskin efter att ha umgåtts med den under några veckor, inklusive under min resa till USA.

Jag måste först erkänna att jag gillar den här maskinen. Det är så enkelt att bara sätta sig ned och spela ett tag. Mycket enklare än att starta ett spel på sin Xbox eller PC. Batteritiden, vilken skall vara omkring fyra till fem timmar är helt okay för mig och mitt sätt att använda maskinen. Jag kan tänka mig att inbitna spelare, som sitter en hel dag med maskinen, kan tycka att batteritiden skulle vara längre.

Förutom spelen, har jag använt webbläsaren, för att surfa trådlöst med. Den fungerar också okay. Man måste dock inse att de flesta webbsidor inte är anpassade för maskinens fönsterstorlek. Det enkaste är att surfa emot sidor som är designade för mobila enheter. På dessa sidor ser det bra ut. Jag använder exempelvis www.bloglines.com för att läsa mina bloggar.

Ibland kan man bli lite stel i nacken eller händerna när man spelar. Greppet runt maskinen gör att man lätt håller för hårt när spelen är spännande.

Spel som jag har köpt
920779_54549Ridge Racer – Är ett mycket bra bilspel, med underbar grafik. Det är just nu mitt favoritspel. Det är mer actionbetonat än realistiskt. Det passar mig mycket bra. Jag tror också att det är relativt lätt i förhållande till andra bilspel. Mycket bra fartkänsla, även fast skärmen har ett så litet format.

924594_61354Lumines – Detta har blivit hustruns favoritspel. En modern version av tetris, som är mycket enkel att komma in i, men som har många finesser som man upptäcker under spelets gång. (Jag laddade ned en FAQ om spelet och dess finesser. Den blev upp emot 60 sidor när jag skrev ut den.)

920776_54546Metal Gear Acid – Ett turbaserat actionspel. Passar mig, eftersom jag får lite tid att tänka. Det är ett lite lugnare tempo. Jag gillar det också eftersom man använder sig av ett kortsystem för att utföra handlingar. Det känns nästan som att man spelar en avancerad patiens.