image Jag har en fascination för labyrinter. Jag vet inte riktigt varför egentligen. Men när jag var lite gillade jag att lösa labyrinter i tidningar. Jag har också alltid varit intresserad av filmer som på något sätt handlar om folk som hamnat i en labyrint och på något sätt måste hitta en väg ut. Jag tänker speciellt på två filmer när jag sitter och skriver detta, Labyrinth (Med David Bovie) och Cube. Det kanske också år därför som jag gillar rollspel där man går runt i grottor och letar skatter.

En lång inledning på det som jag egentligen ville blogga om.

Jag har precis funnit en underbar XBAP-applikation som skapar en 3d-labyrint. En XBAP-applikation är en WPF-applikation som körs direkt i webbläsaren. Det är ett bra sätt att distributera vissa typer av applikationer. Ett kanonprogram som också källkoden finns tillgänglig. Se blogginlägget här för information om denna.

Prova den här