Ajaj! Redan efter ett par veckor så bröt jag min föresats att posta en krönika varje vecka. Orsaken, men ej ursäkten, har berott på Påsken med dess uppsplittrade veckor.

Just nu sitter jag och lägger min sista hand på det som jag skall göra för TechDays 2012 nästa vecka. Jag är bland annat ansvarig för vår förkonferensdag med Windows Phone där Ben Riga skall tala, och sedan en liten monter där man kan ställa sina frågor om utveckling på Windows Phone. I dagarna har jag också avslutat mitt juryarbete både för Geek Awards och MS Awards.

Windows Store expanderar till ytterligare 33 länder

Antoine Leblond berättade i ett bloginlägg på bloggen Windows Store for Developers att snart är det dags att utöka länderna som kan publicera Metro Style Apps till 38 totalt.

In the next significant preview release of the Windows Store service, we will significantly expand our global coverage. We will add 33 additional app submission locales for developers, bringing our total to 38 supported markets for submitting Metro style apps for Windows 8. We will also expand the number of market-specific app catalogs, from 5 to 26.

Du behöver ett Windows Store Token om du själv vill börja publicera. För att få detta behöver du just nu gå en inledande utbildning om hur man utvecklar för Windows 8. Hör av dig till min kollega Danwei Tran Luciani (Danwei.Tran@microsoft.com) som är ansvarig för detta om du är intresserad.

Framgångssagan för appen Taptitude på Windows Phone

Taptitude är en app med bestående av en stor mängd småspel. De har i dagsläget dragit in över $100 000 och det endast genom reklam. Läs mer om detta här på deras egen webbplats.

Säkerhetsluckor, En liga som Apple har topplaceringen i just nu

Apple leder denna liga ibland de stora leverantörerna när det gäller säkerhetsluckor i operativsystem och applikationer under första kvartalet, enligt Trend Micro. Läs mer här.

clip_image001

Pinball FX på Windows 8 inspirerade mig att köpa en bok

Den Metro Style App som jag tror att jag använder mest just nu är faktiskt Pinball Fx.(Säg ingenting till min chef.) Jag har alltid varit svag gör flipperspel. Jag blev till och med så inspirerad att jag var tvungen att köpa en bok om flipperspels historia The Complete Pinball Book. Så nu sitter jag och spelar och läser och naturligtvis är allt för att egentligen lära mig så mycket om Windows 8 som möjligt.