Den här veckan har varit en kamp emot jetlag ifrån förra veckans besök i Redmond. En kamp som jag tror att jag först nu har gått någorlunda segrande ur.

Windows Phone SDK 7.1.1 Update

I måndags kom utan förvarning en uppdatering av utvecklingsverktygen för Windows Phone. De två största nyheterna i denna uppdatering är:

1) Stöd för enheter med 256Mb internminne.
Läs mer på MSDN för att se vad det är för skillnader emot att utveckla på dessa typer av enheter i förhållande till dem som vi har varit vana vid, dvs de som har 512Mb internminne.

2) En fix som gör att man kan köra emulatorn i Windows 8. (Jippi, detta är droppen som får bägaren att rinna över för att jag skall installera Windows 8 på min utvecklarburk.)

Ladda ned uppdateringingen här

ASP.NET MVC blir ändå öppnare

Scott Guthrie har på sin blogg annonserat att ASP.NET MVC och relaterade projekt kommer att bli fullvärdiga ”open source projects” under en Apachelicens. Detta innebär bland annat att externa användare nu kan uppdatera och rätta buggar i produkten. Projektet kommer fortfarande att finnas på Codeplex och använda sig av det nya stödet för Git.

Windows 8 Developer Camps

Nu börjar det bli dags att börja titta på Windows 8 utifrån ett utvecklarperspektiv. Vilket jag är mycket sugen själv på att göra. För att underlätta detta håller vi på att starta upp ett antal ”camps” över hela världen, även i Sverige. Så här beskrivs dessa camps:

Windows 8 Developer Camps are free, fun, no-fluff events for developers, by developers. You learn from experts in a low-key, interactive way and then get hands-on time to apply what you’ve learned.

Gå till Windows 8 Developer Camps för att hitta en nära dig

Nokia klättrar som en ekorre på smartphonetoppen i Sverige

Det var bara två månader sedan som Nokia släppte sin första telefon med Windows Phone, Lumia 800, i Sverige. Och den har sålt väl sedan dess. I ett pressmeddelande ifrån Telia, där de listar de mest sålda telefonerna så har Nokian klättrat ifrån åttonde till fjärde plats på en månad och därmed gått om alla telefoner ifrån Sony (Ericsson). Det skall bli spännande att följa denna utveckling, speciellt som Nokia fortsätter att lansera nya telefoner under hela våren.

The browser you loved to hate

En ny kampanj för Internet Explorer 9, där vi skojar väldigt mycket med oss själva och de uppfattningar som finns om IE. Gå in och kolla och du kommer säkert att få dig att skratta en eller flera gånger.

Äntligen är det bevisat, Popcorn är väldigt nyttigt

Idag på morgonen, fredag, så publicerades en artikel i SVD som beskriver hur nyttigt popcorn egentligen är. Det innehåller mer antioxidanter än vissa frukter och grönsaker och det spelar ingen roll och du poppar själv eller använder mikropopcorn. Det är främst skalen som innehåller detta. Vilken lycka för den som älskar att mumsa i sig de halvpoppade majskornen som alltid är kvar i botten på skålen.