Jag är oerhört sugen på att koda någon trevlig applikation men jag har inte tid att skriva någon större grej. Jag har funderar fram och tillbaka vad jag skall skriva och i vilken teknik som jag skall välja. Det har inte varit lätt. Ena dagen har det varit Silverlight, andra dagen har det varit Vista Gadget och tredje dagen WPF. Det har varken blivit hackat eller malet.

Men idag, när jag satt hemma och skulle åka in till staden, fick jag insikten i behovet av att göra en applikation som visar på mitt skrivbord (digitala alltså) om pendeltåget är i tid eller ej. (Min erfarenhet är att man inte alltid kan lite på tidtabellen för dem.) Hur svårt kan det vara? Information finns redan. Se exempelvis för Farsta Strand här.

Det första som jag tänkte var att det säkert redan fanns en Vista Gadget som gjorde detta. Men jag kunde inte finna någon efter att ha letat bland alla gadgets som finns här. Nästa sätt var att leta efter någon gadget som var mer generell och som kunde visa upp html-kod ifrån andra webbplatser. Jag fann denna, men tyvärr var den inte tillräckligt bra. Den klarade bland annat inte av att visa svenska tecken.

Sakta och svagt börjar nu en tanke lysa upp mitt inre. Jag känner en inre visshet, en kallelse, att göra en egen gadget för att visa realtidsinformation.

Men hur börjar man…

Fortsättning följer