Om din app skall bli känd över hela världen, för det är den väl värd, så behöver man ofta stödja flera språk i sin app. (Nu kanske du tänker att om jag bara gör den på engelska så kommer jag ha täckt upp för alla. Men så är inte fallet, många kan endast spanska, franska eller kinesiska.)

Hur skall man då få sin app att stödja flera språk?

Det finns flera sätt. Det första skulle vara att man skapar en version av sin app för varje språk. Detta för att bland annat kunna ha olika namn på sin app beroende av språk. Man behöver inte göra detta för att ha olika namn. Mer om detta nedan.

Detta är inget som jag rekommenderar. Det gör att man behöver flera kodbaser, vilket i sin tur gör det jobbigare att rätta buggar och utveckla nya funktioner.

Det jag rekommenderar är att använda sig av resursfiler för att på det sättet bryta ut texter som finns i appen. Sedan har man en resursfil för varje språk. Rätt resursfil kommer automatiskt att användas utifrån det språket som sedan körs i telefonen.

Här kommer en sammanfattning över det som man behöver göra för att få detta att funka till 100%.

  1. Använd resursfiler i ditt Windows Phone projekt för att hantera alla texter *inuti* din app. Se: How to: Build a Localized Application for Windows Phone
  2. (Om du behöver ha olika namn på appen beroende av språk.) Följ denna beskrivning: How to: Localize an Application Title for Windows Phone
  3. När du publicerar i Marketplace och har gjort 1) så kommer du få möjlighet att skriva beskrivningen av appen för de olika språk som din app stödjer.

image