Helt plötsligt händer det. En stor gul boll uppenbarar sig på himlen. Människorna börjar söka sig ut, provar försiktig att knäppa upp sina vinterkläder och vända ansiktet emot ljuset. Både människor och natur vaknar så sakta ur sin vinterdvala, ruskar på sig och börjar ta nya tag. Det är vår!

Många av oss som utvecklare blir på våren som flyttfåglar som känner ett inre tryck att att gå vidare, lära sig nya saker, få nya perspektiv, lyfta sin blick förbi skärmens grå-vita ljus. Detta kan exempelvis vara att åka på en konferens eller anta en ny utmaning i en tävling. Här är några förslag ifrån mig.

Konferenser, som presenteras under våren, är många och bra. Här är några av dem som jag har koll på. (Observera att detta är endast en liten del av utbudet.) DevSum 2013, dev:mobile, TechEd Europe 2013 och, kanske kronan på verket, Build 2013. Förutom dessa stora konferenser så blir det vanliga och vanliga med mindre konferenser, eller skall vi säga träffar, såsom hackatons och dylikt.

Det finns naturligtvis andra sätt att få nya perspektiv och lära sig nya saker. Ett sätt som jag själv gillar är att ta sig an en utmaning där man har ett klart mål som man kämpa emot för att uppfylla. Att vara med och vinna i en tävling är ett sådant mål som jag skulle kunna anta.

Dev.Battle är en sådan utmaning som jag verkligen skulle vilja anta, om jag inte var Microsoftanställd. Att skapa några appar och ha stor chans att vinna både en telefon och en platta. Och till dig som tänker, jag är inte intresserad av att skapa appar, säger jag dig att du skall tänka om. Det handlar inte bara om att skapa appar, det handlar om att ta sig an och lära sig nya funktioner i .NET och nya mönster, såsom asynkron programmering, vilket du kan använda dig av i helt andra projekt senare. Det som just är så bra med appar är att de är små projekt som är klart avgränsade vilket gör att man verkligen hinner göra klart det.

Vi ses vid Hornborgasjön, (Live)