Av Jessica Engström

Idag var jag lagom trött på morgonen. Igår kväll hämtade vi ut våra surface/plattor, det var fantastiskt hur välplanerat uthämtningen var. 35 minuter efter dom öppnat utlämningen så hade vi våra saker I handen trots att vi stod ganska långt bak I kön.
Efter det så var det en trevlig VIP fest med mat och mingel. Vi stannade inte så länge eftersom vi var med på hackathonet som anordnades.
Appen som vi jobbade på skulle vara “incheckad” vid lunch dagen efter festen, så vi åkte dit och kodade lite.
Keynoten idag bjöd på en mängd nyheter och godsaker såsom nya funktioner i visual studio och azure och att man fr en 20 MB SQL databas gratis för mobile services.

Push notification har blivit lättare att implementera, man behöver inte längre betala för en påbörjad timme heller, nu är det per minut vilket kan komma att spara mycket pengar 🙂
Autoscaling för Azure websites var en annan favorit dom nämnde, man ställer in exakt hur man vill ha det och Azure Autoscale fixar resten automatiskt. Preview Autoscaling är redan öppen så det är bara att testa.

En riktigt bra design session var “Beutiful Apps at Any Size n Any Screen” med Sarah McDevitt.
Hon går igenom lite av de nya “reglerna” man ska hålla sig till i Windows 8.1, tex att den nya minsta storleken för “snapped” är 500px bred och användaren bestämmer sedan själv hur stor eller liten den ska vara. Man kan fortfarande ställa in stöd för 320px bredd (som det är i Windows 8 idag) men då bör man ha en bra anledning till det 🙂
Hon tog upp hur man kunde tänka för att ha bra stöd för alla olika typer av skärmar med en och samma design, porträtt, landskap, stora skärmar, små plattor osv.
Väldigt nyttigt session att se tycker jag.

På kvällen var det dags för den stora deltagarfesten. Vi blev bussade ut till hamnen och pier 48 där det stod flera sk “food trucks” som bjöd på mat, allt från thai och bacon burgare till indiskt och muffins. Food trucks är ganska stora här i San Francisco och gjorde riktigt bra mat till oss.
FodTruck

Förutom en massa roliga spel som biljard, air hockey, tvspel, flipper osv så var det också en underhållare (komiker/musikant) på scenen.

Natten bjöd dessutom på en fantastisk utsikt över hamnen och nu är det dags att ladda inför sista dagen.