Jag har under den senaste månaden införskaffat ett litet berg av böcker som på något sätt anknyter till Visual Studio Team System. Jag har tänkt att recensera några av dem här.

0321278720_01__AA240_SCLZZZZZZZ_V65767964_Jag vill börja med en bok som jag har fått mycket ut av att läsa. Det är Sam Guckenheimers bok Software Engineering with Microsoft Visual Studio Team System. Boken lägger sig på en lagom hög nivå för att kunna flyga över alla viktiga delar i VSTS (Visual Studio Team System).

Han närmar sig VSTS utifrån perspektiv, som jag tycker, visar verkligen vad VSTS handlar om. Produkten är inte främst en massa olika coola verktyg utan ett verktyg som som har hand om alla delar i ett projekts livscykel. Det är detta som är den största styrkan med VSTS. Att alla roller i ett projekt kan samverka och ha ett gemensamt verktyg för att exekvera projektet.

Boken, vilken inte är speciellt tjock, endast omkring 250 sidor, tar sig an hela projektets livscykel och visar vilka hjälpmedel som finns i VSTS för projektet. Att sedan förordet är skrivet av Ivar Jacobson ger en speciell glans också. (Mer om Ivar Joacobson och VSTS i ett annat inlägg.)

Ett intressant kapitel talar om hur man analyserar hur ett projekt fortlöper. Sam ger exempel på hur rapporter och grafer skall analyserar för att se hur bra projektet går. Bara det kapitlet är värt mycket.

Läs mer om boken här