Det här kanske låter konstigt, speciellt som det är idag som Visual Studio 2005 och SQL Server 2005 äntligen släpps, efter en lång väntan.

Men det är andra typer av “betor” som jag tänker på. Det är betaversioner av tjänster på Internet som är de nya “betorna” som kommer att komma ut under en jämn ström nästa år. (Det är i alla fall vad jag förutspår. Någon ifrån Microsof har inte “läckt” detta till mig. Så jag kanske har fel.)

Varför då? Jo, nästa år kommer slaget om tjänster på Internet att intensifieras. Både Google och Yahoo, ligger före Microsoft i det här fallet. Det är faktiskt Microsoft som är “under dog”. Speciellt Google ligger långt framme och de har som princip att släppa betor hela tiden. Nästan alla av deras tjänster har ordet “Beta” någonstans i logotypen.

Det beror delvis på att de har en utvecklingsprincip eller sed inom företaget att låta utvecklarna hitta på och släppa produkter tidigt för att se hur marknaden reagerar på dem.

Tyvärr har inte Microsoft haft samma utvecklingsprincip. Microsoft har varit mer tröga i sina produktprocesser. Men detta, tycker jag mig se, håller på att ändras. De håller på att bli mer “agile”.

Det kommer att bli ett spännande år och vi kommer att få se många nya och häftiga saker.